Voordelen TX-Keurbedrijven

Als consument of opdrachtgever heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een taxi met een keurmerk, oftewel een taxi met het TX-Keurmerk (lees hier meer informatie over TX-Keur). Taxi Konink uit Borne is TX-Keur gecertificeerd.

Door een taxi met het TX-Keurmerk te kiezen weet u dat u op een eerlijke en comfortabele manier wordt vervoerd. De taxichauffeur kent de weg, weigert u niet voor korte ritten en de tarieven zijn inzichtelijk.

Kortom een taxi met het TX-Keurmerk is…

  • betrouwbaar: de chauffeur neemt altijd de juiste route en berekent u het juiste tarief;
  • veilig: de auto voldoet aan strenge veiligheidseisen;
  • netjes: zowel de auto als de chauffeur dienen volgens de criteria van het certificaat representatief te zijn;
  • onafhankelijk getoetst: de criteria voor inspectie zijn door neutrale partijen vastgesteld. Alle taxiondernemers komen voor certificering in aanmerking, mits zij aan de voorwaarden voldoen.

En de taxi-chauffeur is…

  • klantgericht: een TX-Keurtaxi mag geen korte ritten weigeren;
  • vriendelijk: de chauffeur van een TX-Keurtaxi is sociaal vaardig, helpt u bij het in- en uitstappen en spreekt zo nodig de Engelse taal;
  • vakkundig: de chauffeur van een TX-Keurtaxi heeft verschillende cursussen gevolgd om zijn werk zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren.

Hoe herkent u een taxi met het TX-Keurmerk?

Een taxi met een TX-keurmerk herkent u aan de blauwe stickers met daarop het TX-Keur logo. Deze stickers zijn (verplicht) rechts op de voorruit, en (niet verplicht) achterruit en op de zijkanten van de taxi bevestigd.

Kiezen van een TX-Keurtaxi

Bij een standplaats bent u NOOIT verplicht de eerste taxi in de rij te nemen. U kunt altijd in de taxi van uw eigen voorkeur stappen. Dit geeft u ook de mogelijkheid om een TX-Keurtaxi te nemen, bijvoorbeeld Taxi Konink uit Borne. Taxi Konink uit Borne is TX-Keur gecertificeerd.

 

TX KEUR - het keurmerk in personenvervoer